返回列表 回復 發帖

關於版面頭像, 想請教一吓

死喇, 唔知係唔係我太蠢, 試咗好多次想改頭像但係都唔得.

我揀咗新相, 跟住click預覽圖像, 佢寫咗"頭像已編輯成功", 跟住click"確定", 但係都仲係舊相.

之後click"提交"但都係無改到. 想問一問大家有無遇到呢個問題呢?

thx
Yes, Yes, 我都有相同問題呀! Please help.
要refresh等一陣先出到架....
只愛雨王子~鄭智薰
轉咗之後...出番論壇...按下refresh (F5)..睇下得唔得..
轉咗之後...出番論壇...按下refresh (F5)..睇下得唔得..
paulinehpw 發表於 20-6-2010 14:20
Thanks, 等我去試試先.
試下select咗頭像, f5之後再提交
6# paulinehpw

我試咗呢個方法喇, 揀咗相, click一吓f5 就ok. 唔該晒大家嘅幫忙呀! thx again!
究竟啲頭像最大可以用到幾多??  我幅幅都話太大.
橫風狂三月暮, 門掩黃昏, 時時留비住 。

海蕩漾全年朝, 窗吐晨光, 日日待비來。

雨雲之家千秋萬載, 來。

究竟啲頭像最大可以用到幾多??  我幅幅都話太大.
雨C 發表於 20-6-2010 14:52
你個頭像個頭真係好大喎,bibi個頭盔頂到 'tup tup憾'
JUST FOR YOU
同埋, 我想問一問, 點皮樣可以喺"簽名"位置放相? 我攪到依家都仲未攪倒. 我真係好白chi..... thx
你個頭像個頭真係好大喎,bibi個頭盔頂到 'tup tup憾'
anissa 發表於 20-6-2010 15:21
都唔夠你幅相大.

同埋, 我想問一問, 點皮樣可以喺"簽名"位置放相? 我攪到依家都仲未攪倒. 我真係好白chi..... thx
millennia 發表於 20-6-2010 16:01
呢樣我重未研究到, 等我研究下先.

呢樣我重未研究到, 等我研究下先.
雨C 發表於 20-6-2010 16:16
在個人中心那裡, 頭像下面就有個簽名位置, 在那裡可以放相架.
在個人中心那裡, 頭像下面就有個簽名位置, 在那裡可以放相架.
yswong 發表於 20-6-2010 16:20
Thx. 但係唔係要唔知點將張相變做一條link先ga?
都唔夠你幅相大.
雨C 發表於 20-6-2010 16:15
你識將啲字放大同有color已經好勁喇~
millennia 發表於 20-6-2010 16:26
係呀!   我是這樣做的, 張幅相放去 photobucket 先, 就會有條 link, copy & paste 去簽名位就得.
millennia 發表於 20-6-2010 16:26
其實之前同rainhk一樣架, 你係樹開個account, upload張相上去, 再copy img果條link係簽名檔就可以了....
http://photobucket.com/
只愛雨王子~鄭智薰
你識將啲字放大同有color已經好勁喇~
millennia 發表於 20-6-2010 16:28
呢樣好容易咋, 又係同rainhk一樣....你睇番D Discuz代碼啦....睇圖example

原本字 RAIN
加咗代碼後
RAIN
RAIN
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
只愛雨王子~鄭智薰
唔該晒, 你地真係好好人呀. 我之前喺rainhk無用signature, 之前又未join過其他forum, 所以完全唔知做咩.

我已經開咗account同upload咗相上去. 佢出咗 "Email & IM", "Direct Link", "HTML Code" 同 "IMG Code". 我分別試過將呢4條links paste去signature個位但都係出唔倒. 麻煩可唔可以話我知要點paste落去呢? 唔該晒唔該晒.
o, 終於都得喇, 唔係講笑, 真係有啲想喊. 唔該晒大家!