返回列表 回復 發帖

嘿嘿~~~終於到阿仔出場喇.  阿仔趴喺樓梯度, 頭下腳上, 伸展四支喺度大叫一聲 : 呀~~~~~~  我差啲忍唔著笑咗出嚟,
雨C...你忍到笑咩,我忍唔到喎
阿仔第一次大叫嗰時,有個工作人員背住阿仔面向我個方向,一路行一路拉地下嘅電線,佢都忍唔住同撥緊扇嘅我一齊笑咗出嚟喎,個工作人員個樣笑得好得意架,因為要忍又忍唔住笑嘛
之後再拍嗰幾次...我先忍住唔再笑咋
阿仔真係好可愛架,佢拍完第一個take有扮鬼臉架
JUST FOR YOU
第二天

最好笑就係有個千姑問 : 咁我哋去睇表演定睇仔呀??  我哋一齊大叫 : 緊係睇仔啦!!!  重使問嘅.
雨C 發表於 25-8-2010 08:39
問你地個千姑之唔係我囉....好笑咩
為你地好咋...因為始終係舊曆七月,聽見要去墳場,我地又唔係地頭蟲,當然要問一問啦,唔多老黎架嘛

知唔知你地嗰日對嗰度嘅住客幾不敬呀,個個都掛住向下望睇仔,用個背脊得住D住客不特止,
又惊個鏡頭影到自己,要烏低身趷高個patpat左裝右裝~~
我諗d住客都會話未見過咁多大大小小嘅八月十五係自己面前忽左忽右,忽高忽低,簡直係奇景呀   

我有同d住客話唔好意思,打搞哂架
總之為咗阿仔,我地乜都夠胆s架囉
(PS: 妳知唔知我係邊個呀???)

RainLi 發表於 25-8-2010 10:32
靚女,叫你地都唔捨得走,點會唔知你係邊個呀
有緣就見啦
anissa ........我驚妳會將我同潮媽撈亂..........因為我地都叫.........eva
妳好有可能認錯我地架..........
所以我點會要問下妳lor...........
RainLi 發表於 25-8-2010 15:35
咁你地記住下次都係三位一體咁出現啦喎,就一定唔會錯喇   
2個Eva+1個Ki
專業演員...皇牌老臨
Rain★JiHoon 發表於 26-8-2010 22:41
係架......
第一日連個工作人員都當正我幾個係遊客,好耐心好有禮貌同我地講解,話唔好意思阻住我地添
佢問我地知唔知拍緊戲嘅係邊個,我地用D好疑惑嘅眼光互望唔出聲,其實個心已經狂叫緊"RAIN"~~
跟住佢話係"RAIN",我重要壓抑住自己D興奮...好平淡咁話:"啊...RAIN呀" (我覺得我好成功架 )
佢重同我地傾計傾咗好耐,原來佢係做part time 嘅,本身係韓國人,但响菲律賓生活,所以佢會跟劇組逃亡去菲律賓架...
接住嘅第二日,第三日都見番呢個工作人員,我唔敢比佢見到自己呢個遊客呀
咁搞笑0既工作人員自己走埋搭訕嗎....??

妳都好鎮定下..........冇[捕露]身份喔..............
RainLi 發表於 27-8-2010 09:43
企定定睇阿仔拍嘢就唔係遊客啦
咁我第一次去嗰度嘛,應該要四周圍睇下嘅,我成間廟行哂,連樓上都睇埋啦
我係廟入面佢走埋嚟叫我唔好行出去住,拍攝緊,跟住就開始我地嘅吹水之旅啦
上次我買左 Jenny cookie 比 bibi, 有 nuts 那款,
諗起都想食.
yswong 發表於 27-8-2010 10:04
我D都食哂啦...得番2個吉罐係位....
YS WONG我又想食呀
我 "整" 比你食啦!
yswong 發表於 27-8-2010 11:26
整...幾耐架........頂...得耐我唔制架    
bali 買比我食好過啦