返回列表 回復 發帖
奶奶吖..."我咁靚"係C父用開架wor...你係"我更靚"先岩wor
Rain★JiHoon 發表於 26-8-2010 13:51
妳師父真係無收錯徒弟!

我都想話佢師父上身!

下次佢哋見面就有排拗。。。。。我咁靚、我更靚。。。。。
無論何時何地,你永在心中!
掛住笑,唔記得咗講一樣好重要嘅嘢添。。。。雨娘,多謝妳!好令人回味啊!
無論何時何地,你永在心中!
專業演員...皇牌老臨
Rain★JiHoon 發表於 26-8-2010 22:41
係架......
第一日連個工作人員都當正我幾個係遊客,好耐心好有禮貌同我地講解,話唔好意思阻住我地添
佢問我地知唔知拍緊戲嘅係邊個,我地用D好疑惑嘅眼光互望唔出聲,其實個心已經狂叫緊"RAIN"~~
跟住佢話係"RAIN",我重要壓抑住自己D興奮...好平淡咁話:"啊...RAIN呀" (我覺得我好成功架 )
佢重同我地傾計傾咗好耐,原來佢係做part time 嘅,本身係韓國人,但响菲律賓生活,所以佢會跟劇組逃亡去菲律賓架...
接住嘅第二日,第三日都見番呢個工作人員,我唔敢比佢見到自己呢個遊客呀
JUST FOR YOU
係架...... 第一日連個工作人員都當正我幾個係遊客,好耐心好有禮貌同我地講解,話唔好意思阻住我地添 佢問我地知唔知拍緊戲嘅係邊個,我地用D好疑惑嘅眼光互望唔出聲,其實個心已經狂叫緊"RAIN"~ ...
anissa 發表於 27-8-2010 09:28
你講的工作人員是指那位翻譯哥哥仔嗎? 佢真係好好人架!
又肯幫我把曲奇餅交比肥仔助手, 我睇住肥仔拎住然後上車同bibi 離開碼頭,
希望 bibi 喜歡吃啦!
你講的工作人員是指那位翻譯哥哥仔嗎? 佢真係好好人架!
又肯幫我把曲奇餅交比肥仔助手, 我睇住肥仔拎住然後上車同bibi 離開碼頭,
希望 bibi 喜歡吃啦! ...
yswong 發表於 27-8-2010 09:39
就係佢喇, 都唔知係佢唔好意思, 定係我哋唔好意思多啲.
橫風狂三月暮, 門掩黃昏, 時時留비住 。

海蕩漾全年朝, 窗吐晨光, 日日待비來。

雨雲之家千秋萬載, 來。

係架......
第一日連個工作人員都當正我幾個係遊客,好耐心好有禮貌同我地講解,話唔好意思阻住我地添
佢問我地知唔知拍緊戲嘅係邊個,我地用D好疑惑嘅眼光互望唔出聲,其實個心已經狂叫緊"RAIN"~ ...
anissa 發表於 27-8-2010 09:28
咁搞笑0既工作人員自己走埋搭訕嗎....??

妳都好鎮定下..........冇[捕露]身份喔..............
就係佢喇, 都唔知係佢唔好意思, 定係我哋唔好意思多啲.
雨C 發表於 27-8-2010 09:41
妳地買cookies 比 bi 食呀~!~!~

我地 sunday 再戰馬交............都想買野食比bi wor.................
妳地買cookies 比 bi 食呀~!~!~
我地 sunday 再戰馬交............都想買野食比bi wor.................
RainLi 發表於 27-8-2010 09:45
上次我買左 Jenny cookie 比 bibi, 有 nuts 那款,
諗起都想食.
咁搞笑0既工作人員自己走埋搭訕嗎....??

妳都好鎮定下..........冇[捕露]身份喔..............
RainLi 發表於 27-8-2010 09:43
企定定睇阿仔拍嘢就唔係遊客啦
咁我第一次去嗰度嘛,應該要四周圍睇下嘅,我成間廟行哂,連樓上都睇埋啦
我係廟入面佢走埋嚟叫我唔好行出去住,拍攝緊,跟住就開始我地嘅吹水之旅啦
上次我買左 Jenny cookie 比 bibi, 有 nuts 那款,
諗起都想食.
yswong 發表於 27-8-2010 10:04
我D都食哂啦...得番2個吉罐係位....
YS WONG我又想食呀
我D都食哂啦...得番2個吉罐係位....
YS WONG我又想食
anissa 發表於 27-8-2010 10:33
我 "整" 比你食啦!
我 "整" 比你食啦!
yswong 發表於 27-8-2010 11:26
整...幾耐架........頂...得耐我唔制架    
bali 買比我食好過啦
謝謝雨c, 你呢幾篇後記真係寫得非常精彩, 好有畫面, 好好笑!
多謝你令我呢個lunch time過得咁開心~