返回列表 回復 發帖

[25-Jun-10][新浪]《It`s Raining》當選Rain最熱賣歌曲(圖)

《It`s Raining》當選Rain最熱賣歌曲(圖)
http://www.sina.com.cn  
2010年06月25日13:40  新浪娛樂

新浪娛樂訊北京時間6月25日下午消息,據韓國媒體報導,韓國某音樂網站最近為迎接雨的生日,舉行一項特別評選,從Rain出道至今所推出的眾多歌曲中評選了10首最熱賣歌曲,結果《It`s Raining》在線收聽次數和下載次數遠遠超出其他歌曲,成為了Rain出道至今最熱賣的歌曲。

6月25日是Rain的28歲生日,為了迎接這一天韓國某音樂網站根據該網站歷年來的下載次數和在線收聽次數,評選出了10首Rain最熱賣的歌曲。

在這次評選中排在第一位的《It`s Raining》是Rain第三張個人專輯主打歌,這首歌當年不僅席捲了韓國國內樂壇,而且在亞洲其他國家也大受歡迎,Rain專門為這首歌設計的性感舞蹈更是迷倒了一大群粉絲。

收錄於第2張專輯的《躲避太陽的方法》在這次評選中排在了第二位,而《不要說再見》、《抓住你的歌》、《Rainism》等歌曲也都進入了前10位。姜知勳/文 版權所有Mydaily禁止轉載
睇完full house
就係因為呢首歌+mv吸引左我
-l.w 發表於 25-6-2010 13:57
me too..I listened to this song, I started to love Rain!
http://twitter.com/rainasia青年雨把最痛的瞬間轉變成為最美麗的時代人們為他而感動, 為他而驕傲, 並不是因為他擁有了很多東西, 並不是因為他實現了很多願望, 而是因為他為了不讓人忘卻而進行的努力. 因為他有著讓人動容的斗魂, 所以他才更加地閃閃發光
this is the first Rain's song I listened, i love it
yes ,mee too! come on girl...It's Raining
睇完full house ,  it's raining係我第一次睇RAIN既MV, 當時睇咗N次都未夠候, 中毒到而加  
睇咗呢個MV就開始中毒
睇完full house ,  it's raining係我第一次睇RAIN既MV, 當時睇咗N次都未夠候, 中毒到而加  
k307lam 發表於 25-6-2010 15:04
me too ar ......
Come on~ GO!!
Go~ Rain! It's Raining!
再加埋兩下"嘶~啊!!"
印象好深!
係雲心目中,大王首首都係No.1!!!
"It's raining"呢個 MV 當時第一次睇簡直呆左...點解有人跳舞可以咁得?
我第一次睇亞 bi 嘅 MV 就係 lt's Raining 呢首歌,一睇就鍾意佢到e家啦﹗
It's Raining 的歌名已很有代表性
第一次睇 bi 嘅lt's Raining MV 就鍾意~~^__^
從Full House認識Rain, 聽了"It's Raining"後就中了Rain毒   

身陷其中 無法自拔 ~~      

我想有很多人應該都是因為Rain才開始接觸韓國的戲劇及音樂吧 !!
韓國某音樂網站最近為迎接雨的生日,舉行一項特別評選,從Rain出道至今所推出的眾多歌曲中評選了10首最熱賣歌曲!好特別又有意思嘅投票!提醒其他未係雨迷都趁此機會可以回味阿Bi嘅冧歌!
-l.w 發表於 25-6-2010 13:57
原來大家都咁橋呀 我又係睇完FH,跟住第一隻聽同睇OPPA既演譯就係呢首歌 咁就成為左雲既一份子LU
It's raining is the song that I like most.
I will wait for you Bi~~~
Come on~ GO!!
Go~ Rain! It's Raining!
再加埋兩下"嘶~啊!!"
印象好深!
係雲心目中,大王首首都係No.1!!!
peony 發表於 25-6-2010 19:34
呢幾句歌詞真係好正~~~
RAIN ~GO ~RAIN It's Raining!It's Raining!

國際雲協會 A+雲支部 亞洲區CBTM滾滾支會 正至FUN事務所薰楊毛所長-candy是也♥