返回列表 回復 發帖

插入視頻教學#1(Youtube)#12(Youku,土豆網)

開啟Youtube視頻

1. & 2. 開啟, 複製(看圖)

3. 開啟Youtube插入視頻制

4. 注意 - 只須貼上
http://www.youtube.com/watch?v=wVmj9UIiGcU

5. 提交

完成
只愛雨王子~鄭智薰

千姑, bobo thank you呀, 原來我係發帖個page入面係無youtube呢個icon架唔怪之得啦, 我用新版firefox上呢度都係無, 有無千姑同我一樣情況呀
2# jhoonbi

發帖右上角有個高級回復, 按入去就有架啦
그래도 넌내남자^^

3# jolinwng

千姑岩岩check都係無呀 我個發帖page係插入圖片icon隔離係一個箭嘴型icon, 按落去見到彈左個window :

第一行:
"請輸入多媒體文件地址", 下面有個空格, 再下面係咁比你選嘅 :

O RA            O  WMZ  O  MP3  
O RM/RMVB  O  WMV  O  MOV

寬: 400    高:30

提交        取消
3# jolinwng

千姑岩岩check都係無呀
jhoonbi 發表於 22-6-2010 20:55
原來唔關firefox事, 我Check過我老公果個都冇架, 遲d應該會加番...
只愛雨王子~鄭智薰

5# btm

噢唔怪得知雪兒教完我, 我跟住搵云都唔見有youtube個製仲以為係我唔識搵同攪錯野  thank you 晒兩位同雪兒指導, 好彩依家知道個原因 !
6# jhoonbi

咁大家暫時先post 條link ,我地見到會改番架la..
그래도 넌내남자^^
6# jhoonbi

咁大家暫時先post 條link ,我地見到會改番架la..
jolinwng 發表於 22-6-2010 21:25
收到, 無問題

testing :

thank you千姑們, 我成功左喇
已fixed
Website technical support
已fixed
amdhorus 發表於 22-6-2010 22:47
Thank you麻煩晒

Youku, 土豆網

開啟Youku視頻

1. 複製html代碼 (另可複製flash也可以, 謝謝--儀--提供)
土豆網也可複製flash跟以下插入視頻方法即可

2. 按"Flash 動畫"制

3. 4. & 5. 只須貼上
<embed src="http://player.youku.com/player.php/sid/XMTc3MTYxODA4/v.swf" quality="high" width="480" height="400" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash"></embed>

完成
只愛雨王子~鄭智薰
試下先...
其實youku可以仲快唔洗揀
佢有個flash網址copy
插入flash元件就ok啦!!!~!
之前搵極都唔見 YOUTUBE 個ICON
而家搞掂啦
唔該晒~~~
我也來試一次,